×

„Vukotić media” na Sajmu knjiga

/ / Događaji

Iako postoji samo četiri meseca, izdavačka kuća „Vukotić media” pojavila se na 58. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga sa – dvanaest naslova!

Izbor tema i pisaca je vrlo zanimljiv i čitaocima, verujemo, primamljiv.

Prvi izdavački poduhvat naše kuće, knjiga najvećeg živog srpskog pisca Dobrice Ćosića „Kosovo 1966-2013”, već je prodat u gotovo 7.000 primeraka. Na policama se slažu i naša druga izdanja: zanimljiv i originalan roman o srpskoj provinciji „Mreža”, nagrađivane autorke Gordane Ćirjanić; „Kako je Bule pokorio Evropu” – životopis sjajnog pisca Miodraga Bulatovića iz pera poznatog novinara Radovana Popovića; Antologija pesama i tekstova 60 autora „Crna Gora sebe razgovara”… Knjiga „Istina” o Miloradu Dodiku, koja je priča o stasavanju, dilemama i izazovima Republike Srpske. Na štandu će se naći i „Srpska istorija”, originalna, zanimljiva, poučna knjiga iz pera jednog od najuglednijih istoričara mlađe generacije – Čedomira Antića.

Dve lepe literarne poslastice posvećene 200-toj godišnjici rođenja velikog pesnika Petra Drugog Petrovića Njegoša. Prvu knjigu „Njegoš – Dva veka” sastavio je pisac Miro Vuksanović od tekstova 40 najpoznatijih pisaca i pesnika, posvećenih Njegošu.

Druga knjiga „Svetlost Njegoševa” satkana je od deset tekstova koje je nobelovac Ivo Andrić ispisao o Njegošu, vladici, vladaru i piscu. Svi tekstovi prvi put se pojavljuju na jednom mestu.

Andrić je još jednom knjigom zastupljen u našem izboru: divna poema „Ex Ponto” na srpskom i u engleskom prevodu, ilustrovana u 40 slika poznatog slikara Dragana Stojkova, luksuzno opremljena, je izdanje za prave zaljubljenike u lepe knjige.

Na Sajmu će sva izdanja biti prodavana po sniženim cenama.

Naš sajamski štand, u hali 1 Sajma, biće – štand iznenađenja! 

 

Štand „Vukotić media” – pronađite nas na mapi hale 1 Beogradskog sajma

TOP