SEDAM ŽIVOTA PRINCEZE SMILJE

/ / Vesti

Novi roman Gordane Ćirjanić

Jedna od najboljih srpskih spisateljica, dobitnica NIN-ove nagrade, Gordana Ćirjanić, uskoro će, u izdanju naše kuće, objaviti novi roman “Sedam života princeze Smilje”.

Najnoviju romanesknu priču, poznata autorka ispreda na jednoj autentičnoj životnoj biografiji. Mlada Beograđanka Smilja Konstantinović, lepa i obrazovana, rano je postala novinar “Politike”. Brzo je ušla i u svet mode, visokog društva i tajnovite krugove inostranih izaslanika.

Za vreme rata strpali su je u logor, odakle ju je, posle godinu i po dana, izvukao katolički biskup. Posle je postala prevodilac američkim vojnim snagama u Evropi, pa lična sekretarica mladog kralja Petra Drugog Karađorđevića. I ne samo to – nego i ljubavnica!

Udala se, kasnije, za jugoslovenskog diplomatu iz kraljevskih krugova, živela u Parizu, Madridu… Utočište je našla na ostrvu Ibica. Okruživao ju je najveći svetski džet set. Lansirala je novu svetsku modnu liniju i postala zaštitni znak čuvenog španskog turističkog ostrva.

Uzbudljivu, autentičnu, zagonetnu priču o princezi Smilji, Ćirjanićka je ispričala vrhunskim, sočnim, raskošnim jezikom, vodeći čitaoca iz jednog u drugi, treći, sedmi život glavne junakinje.

Roman ima oko 350 strana i uskoro će se pojaviti pred čitaocima.