×

PROMOCIJA KUSTURIČINE KNJIGE U BANJA LUCI

/ / Događaji

 

 

 

 

 

 

 

 

U Banjaluci je promovisana knjiga „Šta mi ovo treba“, proslavljenog režisera Emira Kusturice. Riječ je o njegovoj trećoj knjizi, satkanoj od dnevničkih zapisa u posljednjih 25 godina – od rata u Bosni i Hercegovini, pa do današnjih događanja.

„Šta mi ovo treba“, prema riječima poznatog režisera, potencijalno je pitanje koje lako može da se pretvori u egzistencijalno stanje i nikako ne treba odgovarati na to. U knjizi je, ali i u njegovom životu, kako kaže, mnogo toga don-kihotovsko, kao i u shvatanju ideje o životu koja ne može da bude bez minimalne doze idealizma i formalnog projektovanja budućnosti.

O Kusturici i njegovoj knjizi govorili su književnik Ranko Risojević, izdavač Manojlo Vukotić, ali i akademik Matija Bećković. Kusturičine dnevničke zabilješke, kaže Bećković, “imaju važnu i opominjuću pozadinu, koja može da nagovijesti nešto što se nadvija nad svijetom”.

Promociji knjige prisustvovao je i predsjednik Srpske, Milorad Dodik, poručujući da je ovo veliki događaj i prilika da se javnosti predstavi treće književno djelo Emira Kusturice.

Opširnije u VIDEO PRILOGU Radio Televizije Republike Srpske.

 

TOP