„PRINCIP” – PRVI HEROJ VELIKOG RATA

/ / Događaji

USKORO NOVI HIT!!!

Mladi mladobosanac Gavrilo Princip ponovo je – među nama. Među čitaocima. Ovog puta kao glavni junak originalnog, jasnog, biografsko-esejističkog, briljantno napisanog rukopisa “Princip” – iz pera poznatog i najvećim književnim nagradama okićenog Vladimira Kecmanovića.
Kecmanovićev “Princip”, na oko 200 strana, u izdanju “Vukotić media”, je vešto, dosledno, otvoreno ispričana sudbina Gavrila Principa – prvog heroja Velikog rata. Svrstana u istorijski kontekst, sa bezbrojnim primerima šta se prelomno događalo u poslednjem veku, sve do današnjih dana, ovo nije samo priča o Principu, “Mladoj Bosni”, jednom atentatu, jednom ratu – nego o uzbudljivom istorijskom toku i vrtlogu u kojem je srpski narod preživeo velike tragedije, gubitke, poraze, poniženja, ali ostao, ipak, uspravan i dostojanstven.
Kecmanović, svom poznatom, lakom, lepršavom načinu propovedanja i dramaturškog vođenja radnje, sada dodaje i onu svoju kritičarsku, patriotsku, nacionalnu energiju i njome osvetljava i delo Gavrila Principa i istorijska zbivanja. On tu priču ispreda od sarajevskog Vidovdana 1914, sve do stavova pristalica “druge Srbije” i belosvetskih istoričara i pisaca i njihovih tumačenja Principovog pucnja i Prvog svetskog rata.
Priča je bogata istorijskim podacima i činjenicama i na njima počivaju Kecmanovićeva rasuđivanja. Zato je “Princip” i bogata biografija, i uzbudljiv roman, i svojevrstan esej impresivnih stavova.
Knjiga “Princip” – prvi heroj Velikog rata, na oko 200 strana, uskoro će se pojaviti na kioscima i u knjižarama.

Cena – 500 dinara