×

Slobodan Milosavljević

 

(Srešćemo se u budućnosti)

Knjiga „Zoran – srešćemo se u budućnosti“ je po svojoj strukturi, memoarskom pristupu i žanrovskoj otvorenosti, sasvim osobena zbirka napisa o pojedinim važnim radnim i životnim momentima filosofa, državnika i političara Zorana Đinđića. Osobenom je čini, u prvom redu, to što je, iako pisana iz saradničke i prijateljske blizine, oslobođena lake, anegdotske raspričanosti, naknadnih procena i čaršijskih dosetki, tako bliskih stranputica ovoga žanra. Naprotiv, autor, dr Slobodan Milosavljević, odgovorno poštujući značaj podataka, načinom izglaganja znalački nastoji da istakne Đinđićevu osebujnu energiju i govorničku veštinu u plasiranju i odbrani svojih stavova, zamisli i rezultata.

Pred nama je, prema rečima književnice Vide Ognjenović, jedna neobična, ozbiljna i vredna knjiga. Neobična najpre po vrlo živom, modernom načinu kazivanja, ozbiljna zbog odsustva svake razmetljivosti i poze, vredna, jer je primer moralnog odnosa prema činjenicama. Uz to, pisana je biranim, britkim književnim jezikom, bez zatvaranja u napadno stručnu frazeologiju, što u današnje vreme nije mali podvig.

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 850,00 rsd Obim: 200 strana

  O AUTORU

  Slobodan St. Milosavljević doktor je ekonomskih nauka, istraživač, naučni radnik, profesor, političar, sportista, pesnik, čovekoljubac i svetoljubac, demokrata, patriota i evropejac.

  Rođen 1965. godine u Beogradu, gde živi i radi. Srećno oženjen Katarinom, ponosni Konstantinov i Dorotein tata, Stamenov i Milenin sin, Sunčicin brat. Privrednik, trgovac, istraživač i direktor u Institutu za tržišna istraživanja u Beogradu.

  Opozicionar devedesetih (baš kao i danas).

  Ekonomski savetnik, a potom i ministar u Vladi Republike Srbije po izboru Zorana Đinđića (trgovina, turizam i usluge 2001-2004). Predsednik Privredne Komore Srbije po izboru privrednika i preduzetnika (2004-2007).

  Biran za ministra i u Vladi Vojislava Koštunice (poljoprivreda, šumarstvo i vodoprivreda 2007-2008), a potom i u Vladi Mirka Cvetkovića (trgovina i usluge 2008 -2011).

  Član Internacionalnog borda Unikredit banke, Upravnog odbora NIS Gaspromnjefta, savetnik u Štada-Hemofarmu...

  Bavi se ekonomsko-finansijskim konsaltingom i savetovanjem investitora.

  Autor je univerzitetskog udžbenika Trgovinska politika, knjige poezije Izvor i pritoka.

  Nagrađivan je u zemlji i inostranstvu.

  Naručite knjigu:

  TOP