×

dr Jovan Bukelić

 

Između korica knjige “U naručju sećanja” prof. dr Jovana Bukelića, uglednog psihijatra, člana Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva i Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika, književnika, bogat je i interesantan životopis.

Sećanja prate autorov put od seoske avlije do leskovačke gimnazije, od medicinskog fakulteta, pa do naučnih akademija, direktora Instituta za mentalno zdravlje. Ogromne uspehe je postigao baveći se narkomanijom kod mladih.

Profesija psihijatra “nije mu ukrala dušu”, a kao terapeut poručivao je da “pacijenta treba gledati srcem, da biste ga videli očima”.

Ova autobiografija je svedočanstvo o jednom prepunom životu doktora, profesora, pesnika, pisca.

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 950,00 rsd
Obim: 440 strana

 

O AUTORU

Prof. dr Jovan Bukelić rođen je 1934, u selu Karađorđevcu. Maturirao je u Leskovačkoj gimnaziji, a na Medicinskom fakultetu u Beogradu diplomirao 1962. godine. Specijalistički ispit iz neuropsihijatrije položio 1969. Prvi je doktor nauka sa disertacijom o narkomaniji mladih na prostorima bivše Jugoslavije.

Profesionalni vek započeo je u Zavodu za mentalno zdravlje, a od 1987. do 2001. godine direktor je te institucije.

Objavio je mnoga dela, od kojih se većina bavi onim što mu je bila uža specijalnost - narkomanijom: “ U paklu droga”, “Droga - mit ili bolest”, “Droga u školskoj klupi”, “Deca pakla”, “Reci drogi - ne”, “Pejzaži i lavirinti duše”.

Naručite knjigu:

TOP