×

SRPSKE TAMNICE

Vojislava Crnjanski Spasojević

 

Ovo je prva knjiga u Srbiji koja na jednom mestu predstavlja srpske zatvore, tamnice, logore, konc-logore, od vremena cara Dušana do danas.
Kroz priče o zatvorima i logorima, kao što su Sremska Mitrovica, Požarevac, Kruševac, Niš, Banjica, Staro sajmište, Glavnjača i drugi, izranjaju sudbine mnogih poznatih i nepoznatih paćenika i zatvorenika. Između ostalih tu su i zatvorski dani Milovana Đilasa, Dragog Jovanovića, Borislava Pekića, Draže Mihajlovića, Slobodana Miloševića, sve do pripadnika „zemunskog klana“ i kriminalaca sa vrelog asfalta. Knjiga je ujedno i vodič kroz razvoj srpskog pravosuđa i policije.

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 850,00 rsd
Obim: 320 strana

O AUTORU

Vojislava Crnjanski Spasojević rođena je 1967. godine u Zrenjaninu. Završila je srednju školu „Koča Kolarov” u Zrenjaninu i Fakultet političkih nauka u Beogradu. Objavila je kratke priče u zbirkama grupe autora „Skupljači snova” (1988) i „Osluškivanje tišine” (1989).

Radila je u nedeljniku „Osmica”, Beogradskoj novinskoj agenciji „Tiker”, „Nedeljnom Telegrafu”.

Poslednju deceniju je zaposlena kao novinar u „Večernjim novostima”, gde uglavnom piše o pravosuđu. Iz-među ostalog, objavila je serijal o Golom otoku, reportaže o sudbinama porodica učesnika Sarajevskog atentata, tekstove o uslovima u srpskim zatvorima, rehabilitaciji članova dinastije Karađorđević i građanskih političara stradalih posle Drugog svetskog rata i restituciji...

Saradnik je na rukopisu autobiografske knjige Tome File „Završna reč”.

Naručite knjigu:

TOP