×

Vanja Bulić

 

Već naslov knjige – “Šmekeri” – govori sve i vodi čitaoca pravo u epicentar priče. Po izboru hit-pisca Vanje Bulića i “Vukotić media” sačinjena je intrigantna i šarmantna knjiga u kojoj su opisani životi 43 poznate ličnosti: sportisti, glumci, književnici, slikari, političari… U toj galeriji odabranih, između ostalih, su: Novak Đoković, Zdravko Čolić, Saša Đorđević, Zoran Đinđić, Momo Kapor, Moka Slavnić, Emir Kusturica, Matija Bećković, Dušan Savić, Duško Vujošević, Duda Ivković, Duško Kovačević, Bata Živojinović, Gaga Nikolić…

Autor, u svom vrhunsko-reporterskom stilu, predstavlja svoje junake kao darovite ljude, gospodu lepih manira, snalažljive u poslu i u kafani, duhovite i neodoljive. Oni se u svojim raskošnim životima, svojim stilom i odnosom prema sredini, razlikuju od drugih. I zato su – šmekeri.

A šta ih još čini šmekerima – otkrivaju brojne anegdote kojima ih je Bulić predstavio.

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 750,00 rsd
Obim: 272 strana

O AUTORU

Vanja Bulić je rođen 1947. godine, u Kumanovu. Studirao je medicinu i novinarstvo. Imao je rok sastav. Igrao je aktivno odbojku. Hobi mu je preferans i pečenje rakije. Oženjen, ima tri sina.

Sarađivao je u svim prestižnim listovima nekadašnje Jugoslavije. Bio je urednik „Omladinskih novina”, „Prosvetnog pregleda”, „Duge”, „ITD” i „Žene”. Uradio je više od dve hiljade jednočasovnih TV emisija na Trećem kanalu, Pinku, BK TV, Košavi, Foksu, banjalučkoj ATV, požarevačkoj SAT TV i sarajevskoj OBN TV.

Napisao je tri TV serije, tri pozorišna komada, scenarista je filma „Drugo stanje” i koscenarista filma „Lepa sela lepo gore”. Radio je i dokumentarne filmove. Napisao je dvanaest romana, četiri romansirane biografije i četiri zbirke priča.

Član je Udruženja književnika i Udruženja novinara Srbije.

Naručite knjigu:

TOP