×

RUKE ČE GEVARE

Borislav Lalić

 

Ime i legenda Če Gevare odolevaju vremenu, koliko god da ono danas nije naklonjeno ni njegovim idealima ni njegovoj žrtvi. Nije postao legenda po onome što je učinio, nego šta je hteo da uradi.

Ove godine je pola veka od smrti slavnog geriljerosa. To je povod da čitaocu ponudimo bogatu, uzbudljivu, dramatičnu priču o krkhom doktoru i divovskom romantičaru i revolucionaru. O idolu i mitu kojeg milioni mladih ljudi širom sveta i dalje vole, noseći na svojim majicama njegov lik.

Knjiga „Ruke Če Gevare“ bogato je ilustrovana.

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 750,00 rsd
Obim: 280 strana

O AUTORU

Borislav Lalić, novinar i publicista, rođen je 1936. godine u Vinickoj, kraj Berana.

Završio je Pravni fakultet na Beogradskom univerzitetu, a novinarstvo je njegova profesija od studentskih dana.

Počeo je kao saradnik u „Studentu” i reporter u agenciji Tanjug. Potkraj šezdesetih godina prošlog veka započeo karijeru dopisnika iz inostranstva. Punih dvadeset godina izveštavao je za jugoslovensku štampu, radio i televiziju iz Meksika, sa Kube, iz Španije, SAD i Ujedinjenih nacija.

U plodnoj novinarskoj karijeri objavio je knjige „Čudo u Španiji”, „Putnici bez povratne karte”, monografiju „Kuba”, „Če Gevara, život, smrt, legenda”, „Fidel Kastro, jedan čovek, jedna revolucija”, „Čovek od krompira”.

Dobitnik je Nagrade za životno delo Saveza novinara Jugoslavije (2000) i novinarske nagrade „Svetozar Marković” Udruženja novinara Srbije (1995). Član je Udruženja književnika Srbije.

Naručite knjigu:

TOP