×

Darko Plavšić

 

U grotlo NBA lige otišli su i još odlaze igraci iz Srbije željni da svoje već ostvarene klupske ili reprezentativne ambicije nadograde u najjačoj i najpopularnijoj ligi od svih na kugli zemaljskoj. To je za njih izazov, želja za nadmetanjem i dokazivanjem, let do zvezda, vrh karijere. Najpoznatiji srpski NBA igrač do sada je Vlade Divac, koji je najduže ostao na tlu Amerike. Za 16 godina igranja, sve je osvojio. U tri kluba odigrao je 1.134 utakmice i ubacio 13.398 koševa!

Po broju odigranih utakmica na srebrnoj poziciji je Predrag Peđa Stojaković. Promenio je pet NBA timova. Odigrao je 300 utakmica manje od Divca, ali postigao više koševa – 13.647! Igrali su još: Vladimir Radmanović (737 utakmica i 5.879 koševa), Marko Jarić (447 utakmica i 3.193 koša), Darko Miličić, Nenad Krstić, Željko Rebrača, Predrag Saša Danilović, Žarko Paspalj, Aleksandar Saša Đorđević, Dragan Tarlać, Miloš Babić, Radislav Čurčić, Rastko Cvetković, Igor Rakočević, Predrag Savović, Mile Ilić, Kosta Perović, Ognjen Kuzmić, Ratko Varda, Saša Pavlović, Nemanja Nedović i Miroslav Raduljica.

Sada je u igri velika petorka – pet momaka, pet reprezentativaca Srbije, koji su svoje uzbudljive i lepe košarkaške priče, uz puno iskrenosti i emocija, izneli pred čitaoce na stranicama ove knjige.

To su MILOŠ TEODOSIĆ, NIKOLA JOKIĆ, BOGDAN BOGDANOVIĆ, NEMANJA BJELICA i BOBAN MARJANOVIĆ.

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 750,00 rsd
Obim: 200 strana

 

O AUTORU

Darko Plavšić je komentator i novinar Sport kluba, specijalizovan za košarku i fudbal. Već skoro deceniju na ovoj televiziji prati dešavanja u NBA ligi, Evroligi, Premijer ligi, Primeri... Karijeru je započeo u sportskoj redakciji “Vesti”, kasnije je radio je u dnevnim listovima “Kurir Sport” i “Blic”.

Izveštavao je sa evropskih prvenstava u košarci, završnih turnira Evrolige, Vimbldona, španskog fudbalskog El Klasika...

Naručite knjigu:

TOP