×

Goran Perčević

 

Glavnu ulogu u ovoj knjizi imaju verski, državni i politički lideri, vladari iz senke, najpoznatiji bankari i ekonomisti sveta. Njihove poruke dolaze iz različitih sfera, perspektiva i poimanja smisla čovečanstva.

Učesnici opisanih događaja su i ličnosti koje su svojim idejama i angažovanjem u politici, ekonomiji, kulturi i umetnosti oblikovali današnju Srbiju. Dobrica Ćosić, Slobodan Milošević, Mihailo Marković, Dragoslav Avramović, Borka Vučić, patrijarh Irinej, neka su od tih imena.

No, ovaj rukopis nije o njima. Oni su samo glavni junaci priča koje nose po(r)uke. Dejvid Rokfeler – o svrsi nagomilavanja bogatstva, Barak Obama – o tome kako je u životu sve moguće, Kineska priča – o tome da je politika krivudava reka, Pol Krugman – o ekonomiji za opšte dobro, Patrijarsi – o srcu pravednom i veri, Oskar Lafonten – o socijaldemokratskoj državi kao političkom idealu, Šimon Peres – o ulozi malih naroda, Grupa „3 plus 3“, pregovori o Kosovu – o tome koliko je u politici važno prepoznati i iskoristiti istorijske prilike, Balkanski prijatelji – o tome da li su se balkanski narodi morali sukobiti kako bi se ponovo ujedinili.

Sve ove poruke imaju nešto zajedničko: ulivaju se u reku koju pokreće vera u čoveka i smisao borbe za bolje društvo.

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 1.299,00 rsd Obim: 288 strana

  O AUTORU

  Goran Perčević je rođen 1965. godine u Beogradu. Oženjen je i ima dvoje dece. Diplomirao je 1992. godine na Pravnom fakultetu kao jedan od najuspešnijih studenata u istoriji tog fakulteta. Objavljivao je radove iz ustavnog prava i izbornih sistema. Predavao je ustavno pravo na Policijskoj akademiji. Biran je za člana Upravnog odbora Instituta za uporedno pravo i Upravnog odbora „Službenog lista SRJ“ i više puta za člana Saveta Pravnog fakulteta.
  Bavio se političkim radom. Od 1992. do 1996. godine bio je potpredsednik Socijalističke partije Srbije. Pre toga bio je prvi predsednik Mladih socijalista Srbije. Obavljao je funkciju predsednika Teorijskog saveta SPS-a. U dva mandata je biran za poslanika Skupštine SRJ. Bio je predsednik Zakonodavnog odbora Savezne skupštine. Biran je i za poslanika Narodne skupštine Republike Srbije. Izabran je za predsednika Odbora za pravosuđe republičkog parlamenta. Obavljao je funkciju potpredsednika Jugoslovenske grupe interparlamentarne unije.
  U „Interkomercu“, jednoj od najstarijih srpskih spoljnotrgovinskih firmi, zaposlen je od 1999. godine, kada je izabran za predsednika Upravnog odbora. Počev od 2000. više puta je biran na funkciju generalnog direktora kompanije, a tu funkciju obavlja i danas.
  Kompanija koju vodi dobila je nagradu „Privredni pobednik“ 2008. i Nagradu Privredne komore Srbije za postignute rezultate u razvoju i unapređenju privrede Srbije 2009. godine.
  Klub privrednih novinara Srbije dodeljuje mu nagradu „Zlatni dinar cara Dušana“ za najuspešnijeg privrednika 2010. godine. Privredna komora Beograd dodelila mu je nagradu „Poslovni čovek“ 2011. godine.
  Odlukom Vlade Srbije imenovan je za člana Nacionalnog saveta za privredni oporavak Srbije. Bio je predsednik Upravnog odbora Izvozne banke Beograd. U poslovnoj biografiji bio je i potpredsednik Privredne komore Beograda, predsednik Odbora za trgovinu Privredne komore Beograda, član spoljnotrgovinskog odbora Privredne komore Srbije.
  Vlada Srbije imenovala ga je i za člana pregovaračke grupe „3 + 3“ koja je imala za cilj normalizaciju obrazovnog sistema na Kosovu i Metohiji.
  Bio je predsednik Upravnog odbora Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Dobitnik je Zlatne značke kulturno-prosvetne zajednice Srbije. Bio je član Upravnog odbora Nacionalnog parka „Mokra gora“, kao i predsednik Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.
  Bavio se društvenim radom i u oblasti sporta. Bio je predsednik Republičkog zavoda za sport, član Izvršnog odbora sportskog društva „Crvena zvezda“, predsednik teniskog kluba „Crvena zvezda“, potpredsednik skijaškog saveza Srbije i predsednik šahovskog kluba „Crvena zvezda“.
  Više godina je kao glavni i odgovorni urednik uređivao teorijski časopis Smisao. Aktivan je u oblasti izdavaštva. Organizovao je izdavanje i napisao predgovore za srpska izdanja knjiga Dejvida Rokfelera, Šimona Peresa, Vladimira Putina, Henrija Kisindžera, Baraka Obame, vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, knjigu o patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu, kao i knjigu o Dengu Sjaopingu, ocu savremene Kine, koju je napisala njegova ćerka. Godine 2012. objavio je knjigu Okončajte ovu depresiju. Odmah! Pola Krugmana, dobitnika Nobelove nagrade u oblasti ekonomije i organizovao njegovu posetu i predavanja u Srbiji.
  Od jerusalimskog patrijarha dobio je hadžijsku gramatu. Imao je brojne susrete sa svetskim državnicima i političarima, verskim liderima, poznatim privrednicima i naučnicima.

   

  Naručite knjigu:

  TOP