×

Jovan Sekulić

 

Trener koji je sa Crvenom zvezdom postao šampion Evrope 1991. godine i više decenija vodio klubove u desetak zemalja, Ljubomir Ljupko Petrović, konačno je složio deo te velike priče u knjigu “Ljupko – ime fudbala”.

Ovo uzbudljivo štivo svedoči o jednoj velikoj karijeri – od prvih fudbalskih koraka i golova u Osijeku, preko stvaranja šampionskog tima – Crvene zvezde, do ovogodišnjeg pobedničkog hoda u Vijetnamu. Iskusni trener, vaspitač, pedagog ispleo je dosta nepoznatih i autentičnih priča o otkrivanju velikih zvezda kao što su Jugović, Mihajlović, Jokanović i drugi, ali i o tome kako je mukotrpno uklopiti i velike igrače, kao što su Savićević, Pančev, Belodedić… u tim koji diše jednim ritmom.

Petrović otkriva i mnogo zanimljivih detalja iz raskošne biografije: kako ga je Zvezda angažovala deset sati pre nego što je stigla ponuda iz Partizana, zašto posle osvajanja Evrope nije potpisao novi ugovor, ko je Diki Stojanoviću doneo pun kofer para pre finala, zašto nije uspeo u Atletiku, kako se vratio iz Urugvaja da bi spasavao porodicu iz rata…

Predgovor za knjigu napisao je Dragan Džajić, a o Ljupku govore  i mnogi saradnici i učenici.

 

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 750,00 rsd
Obim: 192 strane

O AUTORU

Jovan Sekulić je rođen 18.8.1953. godine u Beogradu. U novinarske vode ušao je oktobra 1977. godine. Profesionalno se bavi novinarskim poslom od 1.januara 1979. godine. Radio je u Sportu, Blicu, a potom u Glasu javnosti. U periodu od 1996. do 1999. godine bio je glavni urednik mesečne revije Fudbal. Od 1. Februara 2003. godine je u Večernjim novostima, gde je bio urednik sportske rubrike gotovo celu deceniju, obavljajući iposlove pomoćnika glavnog urednika Večernjih novosti. Izveštavao sa najvećih takmičenja, svetskih i evropskih prvenstava i olimpijskih igara, a bio je uz Crvenu zvezdu kada je postala evropski (Bari) i svetski šampion (Tokio). Ubraja se među najtrofejnije novinare u istoriji našeg sportskog novinarstva.

Punu deceniju predsedavao je Udruženjem sportskih novinara SR Jugoslavije, a potom Srbije i Crne Gore, a u dva mandata je bio i predsednik Udruženja sportskih novinara Balkana.

Fudbal mu je specijalnost, pa je radio i kao tehnički direktor u mnogim beogradskim klubovima.

Naručite knjigu:

TOP