×

LIČNA DOKUMENTA

Ljubivoje Tadić

 

Topla, iskrena i potresna životna, porodična i profesionalna ispovest našeg poznatog glumca Ljubivoja Tadića.

U autobiografiji “Lična dokumenta”, sve to sažeo je u uzbudljivi venac događaja koji su obeležili našu javnu scenu – političku i kulturnu. Tadić, otvoreno, poimence, vremenski precizno, pripoveda šta se na našoj sceni odigravalo u poslednjih nekoliko decenija – od velikih predstava do velikih afera.

U ovom „ličnom“ delu su i pripovesti o ocu Rastku, glumcu, stricu Ljubi, nenadmašnom glumcu, ali i drami i patnjama kroz koje je poslednjih godina prošao, zajedno sa svojom porodicom.
Knjiga je u prodaji od kraja februara.

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 800,00 rsd
Obim: 400 strana

O AUTORU

Ljubivoje Tadić rođen je u Novom Sadu 28. jula 1960. godine. Potiče iz glumačke porodice: otac mu je bio Rastko Tadić, a stric Ljuba Tadić.

Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti. U Narodnom pozorištu je zaposlen od 1984. godine. Pored glume, bavi se književnošću, dramaturgijom i režijom predstava u drugim pozorištima i alternativnim scenama.

Od 2000. do 2005. godine bio je upravnik Narodnog pozorišta. Osnovao je svoje pozorište "Ogledalo" u kome igra Arčibalda Rajsa u predstavi "Čujte Srbi, čuvajte se sebe!"

Po sopstvenom tekstu režirao je i predstavu "Kako je divan taj prizor", potom "Zle duhe" i politički kabare "Kakav je ovo narod". Sa glumcima iz pozorišta “Sklonište u teatru” režirao je predstavu "Šta je bilo posle". Takođe, na scenu je postavio predstavu „Riznica poroka“ Dobroslava Petričevića u kojoj je i glumio.

Veći deo predstava je snimio za RTS i emisiju “TV teatar”.

Naručite knjigu:

TOP