×

Radovan Beli Marković

Jedan od najlepših romana u novijoj srpskoj istoriji „Lajkovačka pruga” ponovo je pred čitaocima. Autor romana Radovan Beli Marković, jedan od onih pripovedača koji pomeraju granice i u kniževnost uvode novitete, govori u ovoj knjizi o dosadi i teskobi života u “malom i savršenom Lajkovcu”. Glavni junak je – pruga. Oko njenih šina se „voza” život.
Svoje pripovedanje, Marković je oplemenio lirikom i humorom. Njegov obogaćeni jezik, neobičan, maštovit, razigran, izvađen iz davnih i raznih riznica, jedna je od dragocenih vrlina koje ovaj roman nosi. Priča lako, sa stalnim promenama tona kazivanja, i ne dozvoljava čitaocu da mu bude, ni na trenutak, dosadno.
 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 650,00 rsd
Obim: 210 strana

O AUTORU

Radovan BeliI Marković rođen je 10. oktobra 1947. godine u selu Ćelijama, kod Lazarevca. Piše kratke priče, novele i romane. Objavljuje od 1969. godine.

Radovan Beli Marković je, između ostalih, dobitnik Vukove nagrade Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Pripovetke Radovana Belog Markovića uvrštene su u nekoliko izbora i antologija (na srpskom, nemačkom, engleskom, ukrajinskom i makedonskom jeziku), radiofon ski priređivane i više puta emitovane na Drugom i Trećem programu Radio Beograda.

Radovan Beli Marković je stalni član-saradnik Matice srpske.

Živi i piše u Lajkovcu.

Naručite knjigu:

TOP