×

Slobodan Vladušić

Jedan od naših najpoznatijih i najdarovitijih pisaca srednje generacije, Slobodan Vladušić, napisao je neobičnu knjigu: „Košarka, to je Partizan“

Zaljubljenik u igru između dva magična koša, Vladušić je na originalan, pronicljiv, znalački način ispleo priču o Košarkaškom klubu Partizan. Nije to uobičajena monografija o klubu. To je – oda košarci i Partizanovoj igri u dve poslednje decenije. Vladušić pojašnjava zašto je Partizan klub, a Real i drugi veliki su kompanije; zašto je Partizan porodica, sistem, ogromna škola talenata i trenera; zašto su njegovi navijači najbolji i najverniji…

Cela plejada znamenitih igrača – od Kićanovića, Dalipagića, Divca, Danilovića, Đorđevića, Rebrače, Veličkovića, Kecmana, sve do Bogdanovića i ostalih „klinaca“ – defiluje kroz ovo uzbudljivo štivo.

Knjiga je bogato ilustrovana fotografijama iz Partizanove igre, igrača, navijača…

Knjiga za sve ljubitelje košarke! I više od toga – vodič kroz savremenu sportsku zbilju.

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 650,00 rsd
Obim: 176 strana

O AUTORU

Slobodan Vladušić (1973), pisac, esejista, vanredni profesor na Odseku za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, urednik Letopisa Matice srpske i kolumnista internet portala Novi Polis (novipolis.rs).

Najznačajnija dela: romani Forward (2009, nagrada „Borislav Pekić”, Vitalova nagrada) i Mi izbrisani (2013, nagrada „Meša Selimović”), teorijska proza Crnjanski, Megalopolis (2011, nagrada ,,Isidora Sekulić”).

svladusic73@gmail.com

Naručite knjigu:

TOP