×

Radovan Popović

Autentični životopis o velikom, a zapostavljenom, piscu Miodragu Bulatoviću Buletu.
Zašto je i kako daroviti romanopisac postao slavan u Francuskoj, Nemačkoj, celoj Evropi, preveden na više od 40 jezika, a dugo vremena u Srbiji bio zaboravljen i proteran? Put od gladnog početnika, u Andrićevom šinjelu, do predsednika Udruženja književnika Srbije… Život sa surovom emigracijom i u beogradskim salonima.
Zašto je autor čuvenih romana “Crveni petao leti u nebo”, “Đavoli dolaze”, “Heroj na magarcu”, “Vuk i zvono”, “Ljudi sa četiri prsta”, koji su obarali sve tiražne rekorde, zaboravljen u Srbiji i Crnoj Gori?
Biografija je bogato ilustrovana fotografijama i dokumentima.

Cena: 500,00 rsd
Obim: 180 strana

 

 

 

Ovo je jedna od mogućih dokumentarnih priča o životu jednog od najznačajnijih i najneobičnijih srpskih pisaca druge polovine XX veka. Pored epistola i uspomena savremenika Miodraga Bulatovića, za nastanak ove priče koristio sam i mnogobrojne intervjue koje je pisac davao u raznim prilikama i povodima domaćoj i stranoj štampi, kao i autobiografske detalje iz njegovih knjiga.
Evo i neke značajnije korišćene literature: Erih Koš, Odlomci sećanja, pisci (II, 1996), Zoran Sekulić, Bule – ptica rugalica (1992), Boro Krivokapić, Treba li spaliti Kiša (1980), Dušan Puvačić, „Trideset pisama Miodraga Bulatovića E. D. Goju“ (Letopis Matice srpske, 1998), Miodrag Bulatović, Nikad istim putem, intervjui, priredio Stojan Đorđić (1999), Uglješa Krstić, Ukrštena sećanja (2000), Milisav Savić, „Pisma Miodraga Bulatovića“ (LMS, 2010).
Posebno sam zahvalan porodici Miodraga Bulatovića, njegovoj deci: Barbari, Aleksandru i Matiji – na svesrdnoj pomoći.

 

Naručite knjigu:

TOP