×

Danilo Nikolić

Kroz dvadeset uverljivih, istinitih, bolnih, poetičnih, isklesanih priča, Danilo Nikolić nas, knjigom „Jedna uporna uspomena”, vraća u svoju nezaboravnu uspomenu – u Metohiju.

“Nikolićevi junaci su brodolomnici, njih pritiska ono što su izgubili i tonu pod teretom uspomena. Oni ne nose samo tragični pečat ličnog stradanja, već se u njima sažima i jedna opšta nesreća. I ovde čitalac sreće majstora pripovedanja, koji u nekoliko reči ume da sažme ljudske tragedije…”

Iskusni romanopisac i pripovedač, nosilac brojnih književnih nagrada, Nikolić u ovoj zbirci pokazuje veštinu lakog i nepretencioznog pripovedanja, s poetskom sugestivnošću. On prosto zavodi čitaoca, od stranice do stranice. Spoj moderne književne tehnike i duhovnosti nacionalne kulturne tradicije – jedna je od najjačih crta Nikolićeve proze. Nikolić piše staru, dobru priču, za kojom, još uvek, čitalac čezne.

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

POTRAŽITE U KNJIŽARAMA!

 

Cena: 650,00 rsd
Obim: 200 strana

O AUTORU

Danilo Nikolić je rođen u Splitu 1926. godine. Njegova porodica je prešla u Metohiju 1932. godine.

Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Peći. Pravni fakultet završio je u Beogradu 1950. Radni vek je proveo u Radio Beogradu.

Bio je saradnik i urednik raznih programa iz književnosti, kulture i obrazovanja uopšte. U penziju je otišao sa mesta urednika-dramaturga u Dramskom programu radija. Živi u Beogradu.

Naručite knjigu:

TOP