×

Marija Jevrosimović

U priči “Izvan ogledala” radi se o četvoro ljudi iz zemalja bivše Jugoslavije, koji se susreću u Amsterdamu. Više od tipičnog prikaza romantičnih odnosa između muškaraca i žena, likovi se druže na živopisan i humorističan način dok otkrivaju životne istine van tradicionalnog načina života i shvatanja.

Ovo je lako filozofsko delo, prikazano kroz humor, dijaloge i doživljaje na interesantnim i često neobičnim mestima. Koriste se snovi i surealni elementi kao sredstvo koje vodi promenjenoj percepciji, karakterističnoj za njegove glavne likove. Humoristični lokaliteti Amsterdama, balkanske i holandske kulture, upotpunjavaju doživljaj ovog pripovedanja. Iako smeštena u moderno vreme, sa specifičnim poreklom likova, priča nosi univerzalnu poruku.

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 850,00 rsd
Obim: 192 strane

 

O AUTORU

Marija Jevrosimović je rođena 1975. godine u Beogradu, gde je završila osnovno obrazovanje, Matematičku gimnaziju i Elektrotehnički fakultet. Doktorirala je u Holandiji, na Univerzitetu u Eindhovenu, u oblasti telekomunikacija.

Trenutno živi u Amsterdamu, koji je za nju mesto večite inspiracije. Osim posla nezavisnog konsultanta u oblasti produkt menadžmenta i ICT inovacija, bavi se i kreativnim pisanjem. Ovo je njen prvi roman.

Voli da radi surealistične kolaže, bavi se plesom i intuitivnim razvojem.

Kontakt email: arteminnov@outlook.com

Naručite knjigu:

TOP