×

dr Živko Andrijašević

Posle petnaest godina prvi put se, i na prostoru Srbije, pojavljuje knjiga o istoriji Crne Gore. I prvi put takvu knjigu objavljuje jedan beogradski izdavač. “Istorija Crne Gore” obuhvata veliki period: od dolaska prvih plemena na prostor Crne Gore, stvaranja države Duklje, sve do realnosti novog crnogorskog društva i nove državnosti 2006. godine. U knjizi su istaknute sve samobitnosti i osobenosti crnogorske države, naroda, vere… Knjiga je oslonjena na brojne i dosad nepoznate istorijske izvore i dokumenta. U njoj nisu samo iznete političke prilike i bitke za očuvanje podlovćenske države, nego i društveni, kulturni, verski, ekonomski život u svim etapama razvoja.
Autor je poznati istoričar prof. dr Živko Andrijašević, koji je objavio više dela iz crnogorske istorije. Njegov pristup u razjašnjavanju bogate i ne uvek objektivno tumačene prošlosti Crne Gore veoma je analitičan, realan, nepristrasan, zasnovan na činjenicama i dokumentima, što ovu knjigu čini dragocenom. Pisana je lako, ubedljivo, pristupačno za čitaoce svih uzrasta. Istorijske činjenice obogaćene su autentičnim komentarima autora.

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 1.100,00 rsd
Obim: 380 strana

O AUTORU

Dr Živko M. Andrijašević (Bar, 1967), istoričar, redovni je profesor Univerziteta Crne Gore. Na Filozofskom fakultetu predaje Istoriju Crne Gore i Istoriju Balkana.

Autor je velikog broja naučnih članaka i knjiga, od kojih izdvajamo: Nacrt za ideologiju jedne vlasti (1999), Nacija s greškom (2004), Crnogorska crkva 1852-1918 (2008), Dinastija Petrović-Njegoš (2015).

Bio je savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za nacionalnu politiku (2012-2014).

Od 2015. godine je prorektor Univerziteta Crne Gore.

Naručite knjigu:

TOP