×

Dušan Stojanović

 

Gaga Nikolić me je na mala vrata uveo u svet umetnosti kad sam imao sedam godina. Sreli smo se ponovo kad sam se, nakon izleta u slikarstvo i muziku, vratio pisanju. Gaga mi je tada svesrdno pomagao da napišem knjigu Život iza zavese o njegovom prijatelju Zoranu Radmiloviću.

Ubrzo zatim snimili smo moje stihove kao poklon Goranu Sultanoviću za rođendan.

Vodili smo i obične razgovore, pravio je šale na moj, ali i svoj račun, održavajući balans.

Samo jednom sam uspeo da mu prodam njegov štos i platim piće. Nije se naljutio.

Puštao me je u svoj život, za svoj sto.

Bila je to svojevrsna akademija života i umetnosti. Učio me je koliko je nešto u životu važno, a koliko ne.

Dogovorili smo i susret kad se vrati iz bolnice, slutio se nastavak stvaranja nekih zajedničkih dela. Ljudi bi rekli: Nije se dalo, bolest je bila jača.

Ipak, verujem da smo se sreli. Na jedan drugačiji način, ali i dalje blizak, dok sam stvarao ovu priču. Pojavio se kroz svoje najodanije prijatelje i njegovu Milenu, pružajući mi na uvid priču o poslednjem snu.

Dušan Stojanović

 

PROČITAJTE ODLOMAK

 

Cena: 950,00 rsd Obim: 246 strana

  O AUTORU

  Dušan Stojanović, rođen je u Beogradu, 1984. godine.

  Napisao je dramu „Cherchez la femme“ i uradio dramatizaciju predstave „Crni leptir“ na muziku „Yu grupe“ za pozorište na Terazijama. Adaptirao je dramu „Čovek sa četiri noge“ Radivoja Lole Đukića i napisao monodrame: „Život iza zavese“ i „’Ajde glumac reci nešto smešno“, kao i nekoliko predstava za decu.

  Scenarista je televizijske serije „Dođi juče“ u produkciji Prve srpske televizije. Napisao je scenarije za filmove „Hod po oblacima“, „Snovi pisani po kaldrmi“ i „Mrtva trka“.

  Scenarista je i reditelj dokumentarnih filmova „Život iza zavese“ o Zoranu Radmiloviću; „Svetionik kroz maglu ravnice“; „Prvi film“ o Miki Antiću; „Prisajedinjenje - jedan vek“ i „Bluz garavih sokaka“.

  Autor je romana „Život iza zavese” o Zoranu Radmiloviću i dve zbirke pesama „Balkanski rokenrol“ i „Radost i ljubav“, za koje su stihove snimili najznačajniji srpski glumci i pesnici.

  Objavljivao je tekstove u „Blicu“ , na portalu „Nedeljnik“, u „24 sata“ i „Danasu“.

  Naručite knjigu:

  TOP