×

CRNA GORA SEBE RAZGOVARA

Manojlo Manjo Vukotić

Svojevrsna antologija, uzbudljiva pesnička čitanka u kojoj su sakupljene pesme i tekstovi 60 pisaca.
Sve je posvećeno Crnoj Gori. Njenoj lepoti, junaštvu, ratovima, kamenu, dostojanstvu…
Tu su, između ostalih, stihovi velikog Njegoša, Matije Bećkovića, Radovana Zogovića, Dušana Kostića, Janka Đonovića, Mila Kralja, Desanke Maksimović, Isidore Sekulić, Ljube Nenadovića, Puškina, Blaža Šćepanovića, Radomira Blagojevića, Aleksandra Ivanovića, Petra Đuranovića, Sretena Perovića, Jovana Jovanovića Zmaja, Gojka Dapčevića i mnogih drugih.

Cena: 500,00 rsd
Obim: 192 strane

O autoru

Manojlo Manjo Vukotić rođen je u Cetinju, novembra 1938. godine. Studirao svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.
Novinarstvom počeo da se bavi u beogradskom „Studentu”, a profesionalnu karijeru započeo 1963. u „Beogradskoj nedelji”. Radio u „Večernjim novostima” od 1966. na raznovrsnim novinarskim i uredničkim mestima.
Iz Rima, 1983.- 1987. bio dopisnik „Borbinih” izdanja. Po povratku nastavio u listu „Borba”, u kojoj je od septembra 1989. do juna 1993. bio glavni i odgovorni urednik.

Prvi je glavni urednik dnevnika „Blic” (1996.-1998., potom jedan od pokretača i glavni urednik “Glasa javnosti”. Vratio se u matičnu kuću oktobra 2000. godine i do maja 2013. bio generalni direktor i glavni urednik svih izdanja Kompanije “Novosti”.
Sada je direktor vlastite izdavačke kuće „Vukotić media”.

Autor je sedam knjiga i publikacija.

Naručite knjigu:

TOP