×

POKLON ZA POPLAVLJENE

/ / Vesti

Izdavačka kuća „Vukotić media” odazvala se pozivu Udruženja izdavača Srbije i poklonila bibliotekama sa poplavljenih područja 650 knjiga.

Knjige su, naravno, iz naše jednogodišnje produkcije. Među njima su „Kosovo 1966-2013” (Dobrica Ćosić), „Mreža” (Gordane Ćirjanić), „Njegoš dva veka” (Miro Vuksanović), „Držeći se za vazduh” (Zdravko Šotra), „Srpska istorija” (dr Čedomir Antić), „Državo ruke uvis” (knjiga Mileta Novakovića o ubistvu Zorana Đinđića), „Dodik istina” (Dubravka Vujanović).

U poklon su uvrstena i dva tek izašla izdanja – „Das ist Princip”, uzbudljiva priča Vladimira Kecmanovića o Gavrilu Principu i zbirka 7.500 narodnih srpskih izreka koje je sakupio Đoko Stojičić pod naslovom „Ispeci pa reci”.

Naša izdavačka kuća će i buduće, nove, naslove pokloniti bibliotekama sa poplavljenih područja.

– Više je to naša obaveza nego naš dug prema nastradalim bibliotekama. Obaveza da osiromašeni fond knjiga popravimo. Da deci, đacima, a i žiteljima gradova, čitanje knjiga postane navika, potreba. Slobodni čas – kaže kaže Manjo Vukotić, direktor i vlasnik „Vukotić media”. – Da bi se fond proširio, obogatio, postao raznovrsniji, izdavači bi mogli da organizuju „Dan knjige za poplavljene”, ili „Nedelja knjige za poplavljene”, pa da i građani, postanu darodavci, institucije… Bio bi veći i bogatiji poklon. Mislim da bi bio dobar odziv građana.

TOP