×

Izdavačka kuća „Vukotić media” osnovana je – u junu 2013. godine.

  • Naš cilj je – izdavanje knjiga, raznovrsnog sadržaja – od romana, priča, poezije, preko istorijskih istraživanja, do naučne tematike. Želimo da radimo malo drugačije od drugih izdavača: ne čekamo rukopise, već nudimo ideje, tražimo i dogovaramo se sa poznatim autorima i stručnjacima šta i kako predstaviti, otkriti, popularizovati.
  • Drugi segment predstavlja izdavanje popularnih knjiga ili revija – iz oblasti medicine, sporta, astrologije, ishrane, mode. Naš potpis nalaziće se i na mapama i vodičima, specijalno pravljenim da poduče, informišu i važne stvari sačuvaju od zaborava.
  • Treći blok našeg angažmana je davanje konsalting usluga – za izdavaštvo, novinarstvo, političko delovanje, istraživanja javnog mnjenja i komunikacija.

Da smo spremni za izazove pokazuje i podatak da smo za prvih 50 dana lansirali šest različitih izdanja u ukupnom tiražu od 65.000 primeraka, kao i to što je naš prvenac knjiga Dobrice Ćosića, najvećeg srpskog živog pisca.

U želji da dođemo do što većeg broja čitalaca, naša izdanja će se, u najvećoj meri, prodavati na kioscima, po ceni znatno nižoj od knjižarskih. Nadamo se da ćemo ubrzo steći vaše poverenje, pa vas pozivamo da nam se javite i date svoje sugestije.

Manojlo Manjo Vukotić

Vlasnik i direktor

Manjo Vukotić je pola veka bio novinar i urednik u najpoznatijim beogradskim novinama. Kao glavni urednik vodio je “Borbu” (1989-1993), prvi je glavni urednik dnevnika “Blic” (1996-1998), jedan od osnivača i glavni urednik “Glasa javnosti” (1998-1999) i generalni direktor i glavni urednik svih izdanja Kompanije “Novosti” (2000-2013).

Autor je sedam knjiga i publikacija.

Dubravka Vujanović

Glavni urednik

Politički novinar i urednik u najtiražnijim beogradskim listovima “Nedeljni telegraf” (1997-2003) i “Večernje novosti” (2003-2013). U “Novostima”, kao pomoćnik glavnog urednika, uređivala rubrike politika i društvo.

Uradila više od stotinu intervjua, među kojima su ključne političke ličnosti u zemlji i regionu: tu su svi predsednici, premijeri i ministri, od Borisa Tadića, Mila Đukanovića, Filipa Vujanovića, Vojislava Koštunice, Tomislava Nikolića, Milorada Dodika, Vuka Jeremića, do nekada najuticajnijih poput Momira Bulatovića, Svetozara Marovića, Vuka Draškovića, Zorana Đinđića...

Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Do novog izdanjau 3 koraka

Izdavanje knjiga raznovrsnog sadržaja, revija, mapa i vodiča, pravljenim da poduče, informišu i važne stvari sačuvaju od zaborava. Želimo da radimo malo drugačije od drugih izdavača...

plan & strategija

Nudimo ideje, tražimo i dogovaramo se sa poznatim autorima i stručnjacima šta i kako predstaviti, popularizovati...

design & izrada

Nudimo moderan dizajn i oblikovanje odobrenih projekata, lepo pakovanje dobrih ideja...

promocija & plasman

Promovišemo na najprikladniji način realizovane projekte i organizujemo njihov plasman na tržište

TOP