×

Intervju Radmile Lazić u Blicu

/ / Događaji

Sinonim ženske vidljivosti u Srbiji je PREBIJENA ILI UBIJENA ŽENA

Sinonim ženske vidljivosti u Srbiji je prebijena ili ubijena žena, kaže autorka koja je svom plodnom opusu, oličenom u brojnim knjigama i praćenom prestižnim nagradama, ne tako davno dodala još jedno izdanje „Ono što zvah ljubav“ (Vukotić media).

Slovi za nekog ko je u savremenu poeziju uneo „autentičan potres“, da joj je rukopis „bespoštedan, snažan, iskren, punokrvan, provokativan“, a govoreći o gorepomenutoj knjizi koja sadrži njen vlastiti izbor iz vlastite poezije, veli:

– Ovo je izbor moje poezije koja govori o ljubavi. Napravila sam ga jer je u savremenoj srpskoj poeziji, za razliku od nekih ranijih perioda, primetno odsustvo ljubavnog izricanja. Izražavanje emocija se inače odnekud, među kritičarima i pesnicima novijih generacija, smatra nižerazrednim poetičkim načinom izražavanja. Otuda sam smatrala izazovom da iz sopstvenog celokupnog stvaralaštva izdvojim pesme koje govore upravo o ljubavi.

Ceo intervju možete pročitati ovde: https://www.blic.rs/kultura/vesti/intervju-radmila-lazic-sinonim-zenske-vidljivosti-u-srbiji-je-prebijena-ili-ubijena/vxmc475

TOP