×

Biljana krasi i korice

/ / Događaji

Knjiga „Dara iz Jasenovca“ stigla je do Biljane Čekić, trinaestogodišnje devojčice koja je, posle maestralne glume u istoimenom filmu, sada ukrasila i korice knjige.

Zahvaljujući direktorki Narodne biblioteke Kozarska Dubica Danijeli Balaban, Biljana je posetila biblioteku koja je postala bogatija za 80 naslova izdavačke kuće „Vukotić media“.

– Poklon iz Beograda predstavlja veliki značaj za našu ustanovu i bibliotečki fond kojim raspolažemo. Među izdanjima se nalazi i roman „Dara iz Jasenovca“ Nataše Drakulić, a naši darodavci su imali želju da nekoliko primjeraka u njihovo ime uručimo Biljani Čekić čiji lik se i nalazi na koricama ovog romana. To je danas bio povod njene posjete Narodnoj biblioteci, a pored romana uručili smo joj i člansku kartu biblioteke. Roman „Dara iz Jasenovca“ u kome ćemo dodatno upoznati autentične sudbine likova koje smo imali priliku gledati u filmu je sada dostupan i čitalačkoj publici, a nadamo se da ćemo u narednom periodu organizovati i promociju ovog romana.

Podsjećamo, ovo je druga po redu donacija izdavačke kuće „Vukotić media“ ovoj biblioteci, kojoj smo 2019. godine poklonili 120 knjiga koje se do tada nisu nalazile na policama ove kuće.

TOP